Π. Υ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: "Τουρκική" υφαλοκρηπίδα σε... Ρόδο-Κρήτη-Καστελόριζο, "βλέπει" η Αγκυρα σε έγγραφό της στον ΟΗΕ

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

"Τουρκική" υφαλοκρηπίδα σε... Ρόδο-Κρήτη-Καστελόριζο, "βλέπει" η Αγκυρα σε έγγραφό της στον ΟΗΕ


Λίγα 24ωρα πριν ο Αχμέτ Νταβούτογλου μεταβεί στην Ελλάδα, αποκαλύπτεται ότι η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο και ειδικότερα στο θέμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Θέμα που έχει άμεση σχέση με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που πιθανότατα υπάρχουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του σημερινού ‘Έθνους της Κυριακής’ η Τουρκία κατέθεσε στον ΟΗΕ στις 5 Σεπτεμβρίου έγγραφο, μέσω του μόνιμου αντιπροσώπου της με το οποίο απαντά σε κυπριακή διαμαρτυρία για τις έρευνες της κρατικής εταιρείας ΤΡΑΟ σε τμήματα της κυπριακής υφαλοκρηπίδας.

Η υπόθεση αφορά και στην Ελλάδα αφού η απόφαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου έκανε αναφορά και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα σε Ρόδο, Κρήτη, Καστελόριζο.

Στο έγγραφό της λοιπόν η Τουρκία αναφέρει με θράσος:

“Η Δημοκρατία της Τουρκίας θέλει να επισημάνει ότι οι περιοχές που αφορούν τις ανωτέρω άδειες βρίσκονται απολύτως εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, που η Τουρκία ασκεί αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα, με σκοπό την έρευνα και εξόρυξη πηγών του βυθού και του υπεδάφους του, βάσει του διεθνούς δικαίου, εθιμικού και συμβατικού”.

Καλώς να το δεχτούν τον Αχμέτη Νταβούτογλου. [tanea-london.net/]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου