Π. Υ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ: ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!!

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ: ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!!

Στην διάρκεια του Γενάρη, οι Έλληνες Εθνικιστές τιμούν δύο μεγάλες πολιτικοστρατιωτικές φυσιογνωμίες, που ανέδειξε η Πατρώα Γή. Δύο μορφές που αγωνίσθηκαν για την τιμή και το μεγαλείο της Ελλάδας, στο πεδίο της μάχης, μα και στο πεδίο του αντίξοου πολιτικού αγώνα.



Τον Ιωάννη Μεταξά και τον Γεώργιο Γρίβα, οι οποίοι πέταξαν στην αθανασία στις 29 Γενάρη 1941 ο Ιωάννης Μεταξάς και στις Γενάρη 1973 ο Γεώργιος Γρίβας.

Πολύπλευρο το Εθνικό και κοινωνικό έργο που που έχει να επιδείξει το καθεστώς Μεταξά. Ο άλλοτε άριστος επιτελικός αξιωματικός και πρώην αρχηγός του Κόμματος των Ελευθεροφρόνων, καταργώντας τον Κοινοβουλευτισμό και ιδρύοντας το Καθεστώς της 4ης Αυγούστου, έθεσε τον Εθνικό διχασμό που δημιουργούσαν τα κόμματα στο περιθώριο κι άρχισε την αναδημιουργία του Εθνικού Κράτους και την ανάπλαση του Ελληνικού Έθνους. Θεμέλιο του νέου καθεστώτος η Εθνική Οργάνωση Νέων, μέσω της οποίας ξεκίνησε η Εθνική διαπαιδαγώγηση και η Εθνική διάπλαση της Ελληνικής Νεολαίας κι η ίδρυση των Ταγμάτων Εργασίας για την καταβολή του Εθνικού Έργου. Το ενδιαφέρον κι ευαισθησία του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου για τους εργαζόμενους, αποδεικνύεται εμπράκτως με την δημιουργία του ΙΚΑ την θέσπιση του 8ώρου και θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ο εξοπλισμός του Στρατεύματος κι η κατασκευή οχυρών είναι άμεσες προτεραιότητες για την Εθνική κυβέρνηση και πραγματώνονται με εισφορές του Λαού και των κεφαλαιούχων της εποχής.
Ο Ιωάννης Μεταξάς οδήγησε τον Ελληνισμό στον ηρωϊκό έπος του 1940, λέγοντας ΟΧΙ και πέταξε στην αθανασία στις 29 Ιανουαρίου 1941 κατά την διάρκεια του Ελληνοιταλικού πολέμου με δόξα και τιμή!



Ο Γεώργιος Γρίβας αγωνίσθηκε κατά των κομμουνιστών και στην συνέχεια κατά του Άγγλου δυνάστη της Ελληνικής Κύπρου, κατά των σφαγέων και δολοφόνων του λαού της Κύπρου όπως ο Χάρτινγκ, ο φιλέλληνας Τσώρτσιλ το ΑΚΕΛ κι ο προδότης Μούσκος.

Την 1η Απριλίου 1955 ενώ βόμβες συνταράσσουν ολόκληρη την Κύπρο, χιλιάδες προκηρύξεις, πέφτουν σε όλο το νησί καλώντας τους Κυπρίους ν' αγωνισθούν για την αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού και την ΕΝΩΣΗ με την μητέρα Ελλάδα. Ο αγώνας της ΕΟΚΑ έχει αρχίσει!
Με διάγγελμά του ο Γεώργιος Γρίβας καλεί τον λαό να εγκαταλείψει τον φιλοτομαρισμό και ν' αγωνισθεί για την Εθνική δικαίωση και την Ελευθερία. Ο αγώνας διαρκεί σχεδόν πέντε ολόκληρα χρόνια και καταλήγει στον εντοπισμό του Γρίβα κατόπιν προδοσίας μελών του ΑΚΕΛ και στην σύνταξη της κατάπτυστης συνθήκης Ζυρίχης - Λονδίνου το 1959 δια της οποίας ο Κ. Καραμανλής κι ο Ε. Αβέρωφ ξεπούλησαν την ΕΝΩΣΗ και δέχθηκαν την ανεξαρτησία της Κύπρου, δηλαδή την απόσχισή της από τον Εθνικό κορμό, καθιστώντας παράλληλα εγγυήτριες δυνάμεις της ανεξαρτησίας της την Τουρκία και την Αγγλία! Έβαλαν δηλαδή τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα, αφού προηγουμένως είχαν εκποιήσει την Ελληνικότητα της Κύπρου!

Η προδοτική αυτή συνθήκη σε συνδυασμό με τον κατάπτυστο λόγο του Μούσκου το 1974 κατά της Ελλάδος, ήταν το έναυσμα για την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Αυτός δε είναι και ο λόγος που ποτέ δεν άνοιξε ο φάκελλος της Κύπρου, για να μη αποκαλυφθεί το αισχρό παρασκήνιο και η προδοσία του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ!
Ο Γεώργιος Γρίβας όπως και ο Ιωάννης Μεταξάς, πέθαναν χωρίς να έχουν την τύχη και την ευτυχία να δούν τα οράματά τους να ολοκληρώνονται. Ωστόσο, οι μορφές και το έργο τους αποτελούν φωτεινά παραδείγματα, εμπνέοντας κάθε αληθινό Εθνικιστή! Η μνήμη τους δεν πρέπει να τιμάται με μνημόσυνα, κλάψες κι άλλες υποκριτικές εκδηλώσεις, γιατί όπως έλεγε και ο Ιωάννης Μεταξάς "οι ήρωες δεν θνήσκουν, πίπτουν, η δε γή πίνουσα το αίμα τους αναγεννά". Η καλύτερη ένδειξη σεβασμού, θύμησης και τιμής σ' αυτές τις δύο μοναδικά μεγάλες μορφές του Ελληνικού Πανθέου Ηρώων της νεώτερης Ελλάδας, θα ήταν και είναι η έμπρακτη συνέχιση του έργου τους.

Σήμερα το αίτημα για Εθνικό Κράτος και η συνέχιση του αγώνα της ΕΟΚΑ, είναι επιτακτικώτερα και αναγκαία, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, για την συνέχιση της ύπαρξης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου