Π. Υ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ

Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ

Με άδεια επισκευής σηκώνουν νέο τζαμί στο Ληνό.

Δίπλα στο υπάρχον κτίσμα και κάτω από τον μιναρέ κατασκευάζεται εκ θεμελίων νέος χώρος προσευχής. Κάποιοι συστηματικά περιφρονούν την νομοθεσία και μας εμπαίζουν αφού γλυτώνουν την άδεια οικοδομής με την μεσοβέζικη λύση των μερεμετιών.


Βούτυρο στο ψωμί όσων σώνει και καλά θέλουν να επιβάλλουν με τρόπο προπαγανδιστικό τον ισλαμισμό και το κεμαλισμό στη Θράκη, αποτελεί η αδιαφορία των κρατικών φορέων ακόμα και σε εμφανείς παρανομίες. Έτσι μετά το μεγαλοπρεπές τέμενος στο αγροτικό χωριό Ήπιο του δήμου Αρριανών, των 297 κατοίκων, που κατασκευάζεται...με έρανο, μία νέα περίπτωση έρχεται να προστεθεί στην προσπάθεια αυτή. Μία άδεια απλής επισκευής από ότι φαίνεται ήταν αρκετή για να ξεκινήσουν στον οικισμό Ληνό του δήμου Σώστη οι εργασίες για τη δημιουργία καινούργιου τεμένους!
 
Ο Ληνός ανήκει στα χωριά του λεγόμενου γιακά, βρίσκεται κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης, μετά την έδρα του δήμου των Σώστη και αριθμεί 408 κατοίκους, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή πληθυσμού.

Το παλιό κτίσμα του χώρου προσευχής μαζί με τον μιναρέ βρίσκονται δίπλα στα νεκροταφεία του χωριού. Κανένας όμως εργάτης δεν ασχολείται με το παλιό οίκημα, που πιθανόν να έχει υποστεί κάποιες φθορές από το πέρασμα του χρόνου, για τις ανάγκες άλλωστε του οποίου βγήκε και η περιβόητη άδεια επισκευής. Οι εργασίες περιορίζονται σε διπλανό χώρο και στην κατασκευή ενός νέου τεμένους, ακριβώς κάτω από τον ήδη υπάρχοντα μιναρέ που γίνεται εκ θεμελίων. Η βάση και οι κολώνες του νέου κτίσματος έχουν ήδη τοποθετηθεί, αφού το συνεργείο βρίσκεται καθημερινά εκεί και ανενόχλητο συνεχίζει τις υποτιθέμενες εργασίες επισκευής και όλοι κοιμούνται τον ύπνο του μακαρίου. Δεν θα διαφωνούσαμε με ένα ακόμη τζαμί κοντά στα δεκάδες που υπάρχουν αφού ξεπερνούν τα 280 αλλά όχι και να μην τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες της έκδοσης οικοδομικής άδειας να δουλέψουν και μηχανικοί να πάρει και το κράτος τα προβλεπόμενα. Νισάφι πια.

Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου
Δημοσίευση ανάρτησης


Πηγή: ΧΡΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου