Π. Υ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο "ΑΔΕΛΦΟΣ" ΤΑΛΑΤ ΚΑΡΦΩΣΕ" ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ!

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Ο "ΑΔΕΛΦΟΣ" ΤΑΛΑΤ ΚΑΡΦΩΣΕ" ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ!

Πλήρως εκμεταλλεύτηκε ο Ταλάτ την επιζήμια για τα συμφέροντα του Κυπριακού Ελληνισμού πολιτική του Χριστόφια να αποδεχτεί την έκδοση κοινής δήλωσης (ή κοινού ανακοινωθέντος), στην οποία συμπεριλήφθησαν οι λεγόμενες συγκλίσεις στις πτυχές της Διακυβέρνησης, των ευρωπαϊκών θεμάτων και της οικονομίας.


 Η πολύωρη δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε την επομένη της έκδοσης της κοινής δήλωσης (με την βοήθεια των συμβούλων του Οζντίλ Ναμί και Τουφάν Ερχιουμάν), είχε ένα κεντρικό μήνυμα: Η τουρκοκυπριακή πλευρά πήρε ότι ήθελε από τις απευθείας συνομιλίες, χωρίς να δώσει τίποτα στην ουσία, αλλά θέλει κι άλλα! Σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και Οικονομίας επιβεβαιώθηκε ότι ο Χριστόφιας είχε πολιτευτεί με βάση την εκ περιτροπής εκπροσώπηση ή το 50 -50, καθιστώντας το τερατούργημα που θέλει να δημιουργηθεί θνησιγενές!

Το εξοργιστικό ωστόσο είναι η τουρκική πλευρά δεν αποδέχεται τις «γενναίες προσφορές» του Χριστόφια για την εκ περιτροπής προεδρία, την σταθμισμένη ψήφο και την παραμονή εποίκων στην Κύπρο μετά τη συμφωνία, εκτός εάν γίνουν αποδεχτές οι δικές της προτάσεις για τη χρονική διάρκεια της εκ περιτροπής προεδρίας και την αριθμητική ισότητα στην εκπροσώπηση των θεσμών του «ομοσπονδιακού» (που θα είναι συνομοσπονδιακό τελικά) κράτους!

Η τουρκική πλευρά έθεσε επίσης θέμα κυριαρχίας, ενώ στο θέμα των εποίκων η θέση του Ταλάτ ήταν κατηγορηματική: Ποτέ δεν αποδέχτηκε αριθμητικό περιορισμό και αξίωσε να δεχτεί η Ελληνοκυπριακή πλευρά τις «υπηκοότητες» που παραχώρησε το ψευδοκράτος, εφόσον η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας παραχώρησε και αυτή υπηκοότητες!

Τα συμπεράσματα της δημοσιογραφικής διάσκεψης του Ταλάτ επιγραμματικά είναι:

• Η τουρκική πλευρά εκμεταλλεύτηκε την υποχωρητικότητα του Χριστόφια να αναλωθεί η μερίδα του λέοντος των απευθείας συνομιλιών στις πτυχές που δεν θα μπορούσε η Ελληνοκυπριακή πλευρά να πάρει, δηλαδή οι ακανθώδεις πτυχές του περιουσιακού, του εδαφικού και της ασφάλειας. Πήρε ότι ήθελε και εφαρμόζοντας την πάγια τουρκική διπλωματική τακτική, λειτουργεί μαξιμαλιστικά και ζητά σχεδόν τα πάντα.

• Ο Χριστόφιας υποχώρησε απαράδεκτα χωρίς να πάρει ανταλλάγματα. Οι «γενναίες προσφορές» του δεν ήταν η κατάληξη, αλλά η αφετηρία των υποχωρήσεων του.

• Το ότι ο Χριστόφιας αποδέχτηκε να καταντήσει κομπάρσος στην «προεκλογική» εκστρατεία του Ταλάτ, δήθεν για να βοηθήσει στην «επανεκλογή» του κατοχικού ηγέτη επέφερε δυσμενείς συνέπειες για την Ελληνοκυπριακή πλευρά, γιατί, εκτός της αναβάθμισης του Ταλάτ και του ψευδοκράτους, η τουρκική πλευρά (εφόσον ήταν και ο στόχος των βρετανών και των Ηνωμένων Εθνών) «κλείδωσε» τις υποχωρήσεις που έκανε ο «ευέλικτος» ολετήρας της κυπριακής υπόθεσης! 

Οι ευθύνες του Χριστόφια είναι ασήκωτες. Πλέον, χωρίς αμφιβολία ο Χριστόφιας είναι ανάξιος να είναι Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, εφόσον οδηγεί την Κυπριακή Δημοκρατία στη διάλυση. Είναι επίσης ανάξιος να είναι ηγέτης της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας, καθώς η πολιτική του συμπεριφορά πλήττει τα συμφέροντα του Κυπριακού Ελληνισμού.

Πηγή: Το Κυπριακό Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου