Π. Υ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Οι Έλληνες αεροπόροι σώζουν την αξιοπρέπεια της Ελλάδας

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Οι Έλληνες αεροπόροι σώζουν την αξιοπρέπεια της Ελλάδας


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μόνο ήρωες. Είναι οι σεμνοί αλλ’ άριστοι, ακαταπόνητοι μαχητές του Αιγαίου. Είναι οι Έλληνες αεροπόροι, που διασώζουν τη λεβεντιά, την αξιοπρέπεια και την τιμή της Ελλάδας. Ο ηρωισμός τους δεν μετριέται μονάχα με τη δεξιότητα και την ικανότητά τους να πετούν υπερσύγχρονα αεροσκάφη αλλά και με την ακραία ψυχραιμία τους. Κάθε μέρα, εδώ και δεκαετίες, απογειώνονται για να αναχαιτίσουν Τούρκους εισβολείς. Είναι οι φρουροί των αιθέρων, της κυριαρχίας και της ακεραιότητας της Ελλάδας. Κάθε μέρα και κάθε στιγμή, ψαύουν αποφασιστικά το κουμπί της εκτόξευσης πυραύλων κατά του Τούρκου εισβολέα. Τον κλειδώνουν στο στόχαστρό τους. Τον βλέπουν. Τα νεύρα τους τεντώνονται. Θέλουν να τον διαλύσουν. Και να στείλουν βροντερό μήνυμα στους θρασείς παρείσακτους ότι η Ελλάδα δεν ανέχεται εισβολές και παραβιάσεις του ενάεριου χώρου της. Είναι θέμα κλασμάτων του δευτερολέπτου, να πατήσουν το κουμπί, να εκτοξευθεί ο πύραυλος και ο Μεμέτης να γίνει χίλια κομμάτια…
 
Κάθε Έλληνας, όπου και αν βρίσκεται, θαυμάζει πραγματικά την ασύλληπτη ψυχραιμία, που είναι αποτέλεσμα υψηλής εκπαίδευσης, ήθους και υπακοής των Ελλήνων αεροπόρων. Δυστυχώς, οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες της χώρας δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών. Η ελληνική αεροπορία ήταν και συνεχίζει να είναι το κατ’ εξοχήν όπλο αντιμετώπισης των αφόρητων τουρκικών προκλήσεων και αμφισβητήσεων στο Αιγαίο. Για πόσο ακόμη, όταν η Τουρκία εξοπλίζεται συνεχώς και η Ελλάδα αφοπλίζεται διαρκώς; Εκείνη η περιβόητη «αγορά του αιώνα» με 50 υπερσύγχρονα αεροσκάφη σπατάλησε δέκα και πλέον χρόνια για να υλοποιηθεί, θυσία στην παροιμιώδη ελληνική ανεπάρκεια, γραφειοκρατία και αρπαχτή. Τι συνέβη όλες αυτές τις δεκαετίες, που άρχισαν οι ελληνοτουρκικές αερομαχίες στο Αιγαίο (από τη δεκαετία του 1970); Η τουρκική αεροπορία όχι μόνο ενισχύθηκε δραστικά αλλά και εκπαιδεύτηκε χάρη στην… ελληνική αεροπορία. Εξαιτίας ψοφοδεών Ελλήνων πολιτικάντηδων, οι Τούρκοι έχουν καταστεί ασύδοτοι, θρασύτατοι και, δυστυχώς, ατιμώρητοι.
 
Να θυμίσουμε ότι πέρσι, τα Θεοφάνια, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, επέλεξε να μεταβεί στο Φαρμακονήσι που με το Αγαθονήσι αποτελούν προκεχωρημένο φυλάκιο απέναντι στις τουρκικές ακτές. Ένα 24ωρο αργότερα, δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από ένα ελληνικό ελικόπτερο Super Puma, που αναζητούσε ναυαγούς, σε μια προσπάθεια να κατοχυρώσουν «τουρκική κυριαρχία» στην περιοχή. Και να ήταν μόνο αυτό το επεισόδιο… Κάθε μέρα η Τουρκία προκαλεί επεισόδια στο Αιγαίο, από τη Λήμνο μέχρι τη Ρόδο και την Κρήτη και αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία. Η Ελλάδα τηρεί στάση κατευνασμού του τουρκικού θηρίου ενώ εκείνο συνεχώς επιτίθεται και διεκδικεί. Όπως ο Ι.Σ. Θεοδωράτος, διευθυντής σύνταξης της «Αμυντικής Επιθεώρησης» σημειώνει σε ανάλυσή του, Ελλάδα και Τουρκία αντιλαμβάνονται διαφορετικά τη γεωστρατηγική θέση τους: Η Τουρκία το πράττει με γεωπολιτικό ρεαλισμό και εθνική αυτοπεποίθηση και η Ελλάδα με σταθερό φοβικό σύνδρομο.
 
Προχθές, ο Κάρολος Παπούλιας επισκέφθηκε την 135η Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο και ευχήθηκε στους μαχητές του Αιγαίου. Σε ομιλία του έκανε λόγο για τον «δύστροπο γείτονα», την Τουρκία, και την κάλεσε να εγκαταλείψει τις προκλήσεις, επειδή, είπε, «οι προκλήσεις δεν μας πτοούν». Η Τουρκία δεν είναι μόνο «δύστροπος» αλλ’ επιθετικός, επεκτατιστής και θρασύς γείτονας. Τα ελληνικά εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα θα διασφαλιστούν καλύτερα αν απέναντί τους έχουν μιαν αξιόπιστη και ακαταμάχητη ελληνική πολιτική και στρατιωτική απάντηση, και όχι ψοφοδεή και έμφοβα ζεϊμπεκοειδή καλοπιάσματα.

ΣΑΒΒΑΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ

Πηγή: ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου