Π. Υ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Τύφλα να 'χει η ξένη προπαγάνδα

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Τύφλα να 'χει η ξένη προπαγάνδα

Το Πανεπιστήμιο Bogazici (Βοσπόρου) της Κωνσταντινούπολης διοργανώνει αύριο ημερίδα με θέμα «Στην ίδια γειτονιά: η ιδιότητα του πολίτη και η ένταξη, σε Ελλάδα και Τουρκία». Δεν θα χρειασθούν ούτε Αλβανοί ούτε Σκοπιανοί ούτε Τούρκοι καθηγητές να προβάλουν τη γνωστή προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας για τους «Τσάμηδες», τη «μη αναγνώριση μειονοτήτων» όπως αυτές που ζητούν τα Σκόπια και τον μη σεβασμό των μειονοτικών δικαιωμάτων, σε αντίθεση με τους... φιλεύσπλαχνους Οθωμανούς. Απλώς σας μεταφέρουμε τα θέματα που θα αναπτύξουν οι τρεις Ελληνες πανεπιστημιακοί που επελέγησαν για την ημερίδα:

Λάμπρος Μπαλτσιώτης (Πάντειο): «Η διαφορετικότητα της ελληνικής εθνικής ιστοριογραφίας: η περίπτωση των μουσουλμάνων Τσάμηδων της Δυτικής Ηπείρου».

Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης: (Μακεδονίας): «Από την οργάνωση του Μιλέτ (σ.σ.: το οθωμανικό σύστημα οργάνωσης εθνοθρησκευτικων μειονοτήτων) στην προστασία των μειονοτήτων. Παραδοσιακό και νέο Ισλάμ στην Ελλάδα».

Δημήτρης Χριστόπουλος (Πάντειο): «Πώς να κατανοήσεις τα μειονοτικά δικαιώματα σε ένα κράτος στο οποίο οι μειονότητες δεν υφίστανται».

Το ότι μισθοδοτούνται από τη δημόσια ελληνική εκπαίδευση (σ.σ.: ελπίζουμε να μην πλήρωσε το Πάντειο για το ταξίδι) είναι η μεγαλύτερη απόδειξη του πόσο φιλελεύθερο και γαλαντόμο είναι το ακαδημαϊκό μας σύστημα. Να τους χαίρονται λοιπόν...

Ν.Μ.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου