Π. Υ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Επιτρέπουν την ελεύθερη διακίνηση Τούρκων στα νησιά!

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Επιτρέπουν την ελεύθερη διακίνηση Τούρκων στα νησιά!

 
Έτοιμη είναι η κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου να δεχθεί την ελεύθερη διακίνηση Τούρκων υπηκόων προς την Ελλάδα με την κατάργηση της υποχρεωτικής βίζας στο όνομα της «τουριστικής ανάπτυξης» του Ανατολικού Αιγαίου! 

Σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ» αναφέρεται ότι το θέμα έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών και θα «σφραγιστεί» με την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 14-15 Μαΐου.

Πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν στο defencenet.gr ότι «Είναι αίτημα των περισσοτέρων δήμων και νομαρχιών του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου να καταργηθεί η βίζα στους Τούρκους. Δεν θα καταργηθεί εντελώς η βίζα, γιατί δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο λόγω Συνθήκης Σένγκεν. Θα υπάρξουν διευκολύνσεις στους Τούρκους να μπορούν να ταξιδεύουν στα νησιά χωρίς να παίρνουν συνεχώς άδεια από τις προξενικές αρχές».

Οι συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης φυσικά μεσο-μακροπρόθεσμα θα είναι καταλυτικές για την ασφάλεια των νησιών. Κανείς έλεγχος σε κανέναν Τούρκο υπήκοο, ελεύθερη διακίνηση και διαμονή στο όνομα της «τουριστικής ανάπτυξης».

«Απλώς θα μεταφέρουν τα δίκτυα του εμπορίου λαθρομεταναστών στα νησιά και θα είναι πρακτικά αδύνατον να τους εντοπίσουμε» σημείωνε αξιωματικός του Λιμενικού, ενώ αξιωματικός του Στρατού που υπηρετεί σε μονάδα πυροβολικού μεγάλου νησιού του Α. Αιγαίου σημείωνε ότι: «Θα μπορούν να αποθηκεύσουν πολύ εύκολα οπλισμό στα νησιά και όποτε θελήσουν να αφιχθεί ακόμα και ολόκληρος λόχος ειδικών δυνάμεων ως «τουρίστες». Τίποτα δεν μπορεί να αποτρέψει να συμβεί αυτό από την στιγμή που έχουμε ελεύθερη διακίνηση».

Για μια χούφτα ευρώ ο νομάρχης ζητά η Χίος να ανοίξει την αγκαλιά της στην Τουρκία...  

  Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γεώργιο Α. Παπανδρέου απέστειλε ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, με την οποία επικαλούμενος "τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ζητά να εξεταστεί το θέμα της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες".

Στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία και στην πανεθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα η ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού. Ειδικά για τα ακριτικά νησιά μας, η τουριστική ανάπτυξη αποτελεί σημαντική παράμετρο της συνολικής αναπτυξιακής προσπάθειας που καταβάλλεται από επιχειρήσεις και τοπικούς φορείς, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ.
Λαμπρινούδης.

Ένα τέτοιο μέτρο θα είχε ευεργετική επίδραση στην τόνωση της τουριστικής κίνησης των νησιών μας δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Νομάρχης.

Το νομάρχη Χίου δεν φαίνεται να τον απασχολεί κανένα πρόβλημα εθνικής ασφάλειας. Ούτε το γεγονός ότι μπορεί το νησί του να κατακλυστεί από μόνιμους Τούρκους κατοίκους. To μόνο που τον ενδιαφέρει είναι "η ανάπτυξη του τουρισμού" η οποία μπορεί κατ'αυτόν να προέλθει μόνο από την Τουρκία. Το γιατί οι πραγματικοί Τούρκοι τουρίστες θα προτιμήσουν την Χίο που οι τιμές είναι 50% ακριβότερες από την χώρα τους δεν μας το λέει.

Όλα αυτά για μια χούφτα ευρώ. Βέβαια, κάτι μας λέει ότι ο νομάρχης της Χίου δεν έχει ενεργήσει μόνος του. Κάποια κυβερνητικά κέντρα ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την κατάργηση της βίζας από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Άφεριμ!
Πηγή: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου