Π. Υ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ: Χώρα χωρίς Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΕΛΛΑΔΑ: Χώρα χωρίς Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας

Μετά την οικονομική διάλυση του κράτους, μετά τη διάλυση των ίδιων του των πολιτών, ετοιμαστείτε για τη διάλυση και των βασικών δομών του! Αυτό το κράτος, σε λίγο καιρό, δεν θα είναι πλέον κράτος αφού δεν θα διαθέτει ούτε Ένοπλες Δυνάμεις, ούτε Σώματα Ασφαλείας!


Όσο κι αν κάποιοι από μας πετούν… σπυράκια με την ένστολη τάξη, δεν μπορεί παρά να παραδεχτούμε ότι η παρουσία της, η ύπαρξή της, είναι απαραίτητες για να μην καταντήσουμε έρμαια των διαθέσεων κάθε γείτονα και για να διασφαλίσουμε ότι η κοινωνία μας δεν θα γίνει τελείως ζούγκλα.

Προσέξτε, λοιπόν, τι πέτυχε το περιβόητο «οικονομικό σχέδιο» εν μια νυκτί:

* Ανάγκασε τους ηρωικούς πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας να κατεβούν σε λευκή απεργία αφού χάνουν το πτητικό επίδομα των έξι χιλιάδων ευρώ, που παίρνουν ανά εξάμηνο.

* Αντίστοιχες κινητοποιήσεις προετοιμάζονται από τους βατραχανθρώπους και τους αξιωματικούς των υποβρυχίων, των οποίων το επίδομα επίσης φορολογείται.

* Έβγαλε στους δρόμους –έστω και σιωπηλούς- τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων που έκαναν συγκέντρωση στο γνωστό "Μπαϊρακτάρη" στο Μοναστηράκι και πορεία προς τη Βουλή.

* Εξανάγκασε σε παραίτηση από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων τον αξιολογότατο διοικητή πλοίαρχο Ραδάμανθυ Φουντουλάκη (τον οποίο είχα την τύχη να γνωρίσω ως νέο σημαιοφόρο στο Α/Τα «ΣΦΕΝΔΟΝΗ») γιατί δεν «άρεσαν» οι επισημάνσεις του στον αξιότιμο ΥΕΘΑ (την… δεξίωση θα την απόλαυσε, υποθέτω!).

Το επόμενο βήμα θα είναι να αρχίσουν οι παραιτήσεις και το απόλυτο ξεγύμνωμα των Ενόπλων Δυνάμεων από στελέχη ικανά που δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν έμπειρα στελέχη για να αντιμετωπίσουν τις –καθημερινές, πλέον- προκλήσεις των γειτόνων.

Γιατί, ποιος ο λόγος να διακινδυνεύεις καθημερινά τη ζωή σου για μια χώρα που δεν σε σέβεται, δεν σε τιμά και δεν σε προσέχει; Γιατί να φεύγεις κάθε τόσο χωρίς να γνωρίζεις αν θα γυρίσεις; Για να αλλάζεις κάθε ένα- δυο χρόνια περιβάλλον στην οικογένειά σου σέρνοντάς την από πόλη σε πόλη, ή ακόμη και να την στερείσαι εντελώς, αν αυτά που βγάζεις δεν φτάνουν για να την ζήσεις;

                             Τα Σώματα Ασφαλείας

Αυτά που αφορούν τα στρατιωτικά σώματα, είναι λίγο πολύ γνωστά… Εκείνα που δεν είναι γνωστά, είναι αυτά που συμβαίνουν στα Σώματα Ασφαλείας και κυρίως την ΕΛ.ΑΣ., που τα  μέτρα της Κυβέρνησης την οδηγούν σε απόλυτη διάλυση με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς!

Οι παραιτήσεις έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να   κινδυνεύει άμεσα να μείνει χωρίς… αστυνομικούς! Χιλιάδες αξιωματικοί,    υπαξιωματικοί, αλλά και αστυφύλακες πετούν τις παραιτήσεις τους στα μούτρα του υπουργού και παίρνουν το δρόμο για «άλλες πολιτείες», βλέποντας τους μισθούς τους να μειώνονται από 2.000 ως και 6.000 ευρώ ετησίως! Δείτε:

* Περισσότεροι από 3000 αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και αστυφύλακες έχουν ήδη παραιτηθεί από το σώμα.

* Μόνο στην Αργολίδα, 15 αστυνομικοί υποδιευθυντές υπέβαλαν τα χαρτιά τους για πρόωρη συνταξιοδότηση!

* Δεκάδες  νευραλγικές υπηρεσίες στην Αθήνα και την επαρχία έχουν διαλυθεί  λόγω έλλειψης προσωπικού.
 
* Μόνο μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2010, έφυγαν από την ΕΛ.ΑΣ. 1.500 αξιωματικοί, υπαξιωματικοί  και αστυφύλακες, ενώ ολόκληρο το 2009 είχαν αποχωρήσει 1.149! Και έπεται συνέχεια…

Συνδικαλιστές αξιωματικοί και κατώτεροι προσπαθούν απεγνωσμένα να συναντήσουν την πολιτική ηγεσία τους, που όμως είναι άφαντη. Μην έχοντας άλλον τρόπο αντίδρασης, τα συνδικαλιστικά σωματεία προγραμματίζουν δυναμικές  κινητοποιήσεις ως τις 15  Μαΐου. Κι όπως όλα δείχνουν, θα έχουν στο πλευρό τους και τις ενώσεις Πυροσβεστών και Λιμενικών που αντιμετωπίζουν τα ίδια ακριβώς προβλήματα!

Μόνο τον Απρίλιο οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην Κρήτη 931 άτομα, στην Στερεά (Βοιωτία, Ευβοία, Ευρυτανία, Φθιώτιδα και Φωκίδα) άλλα 333, στη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία, Ακαρνανία και Αιτωλία) άλλα 912… Όλα για σοβαρά αδικήματα που έχουν να κάνουν με ληστείες, ανθρωποκτονίες, διαρρήξεις, διακίνηση ναρκωτικών. Κι ακόμη δεν έχουν βγει τα στατιστικά από την υπόλοιπη χώρα! Ποιοι θα αντιμετωπίσουν στο εξής την εγκληματικότητα; Μήπως η… ομάδα ΔΙΑΣ;

Το ίδια ισχύει και για το Λιμενικό. Πόσοι θα απομείνουν για να αντιμετωπίζουν καθημερινά το μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης; Όσο για την Πυροσβεστική –που σύντομα θα κληθεί πάλι να σώσει όσα δάση έχουν απομείνει- είναι χρόνια γνωστό ότι πάσχει από τεράστια έλλειψη προσωπικού. Τι θα συμβεί αν κι αυτή ξεκινήσει να φυλλορροεί;

Απέναντι σε όλα αυτά, η πολιτεία δεν έχει απαντήσεις… Και δεν έχει, γιατί δεν έχει μελετήσει τρόπους αντίδρασης. Για την ακρίβεια, ούτε καν φανταζόταν τι θα ακολουθούσε τις εξαγγελίες των μέτρων! Αλλά και να φανταζόταν, τι θα μπορούσε να κάνει; Εφαρμόζει κατά γράμμα ένα πλάνο «άρπα κόλλα» κατ’ εντολή του ΔΝΤ, το οποίο με τη σειρά του εφαρμόζει αυτό ακριβώς το σχέδιο εξαφάνισης από τον χάρτη της τόσο όμορφης χώρας με τους γελαστούς ανθρώπους που ξέρουν να ζουν! Της χώρας που κάθεται σαν βαρίδι στο χορτασμένο από χλιδή και εξουσία στομάχι αυτών που θέλουν να την κάνουν «μια απ’ τα ίδια» με τις άλλες χώρες που έπιασαν στις δαγκάνες τους!

Μάνος Τσαγκαράκης

 Πηγή:Newstrap

1 σχόλιο: