Π. Υ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ινδοευρωπαϊκή θεωρία και στρατευμένη επιστήμη

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ινδοευρωπαϊκή θεωρία και στρατευμένη επιστήμη

Ευθύς αμέσως ο τίτλος του σύντομου Σκεπτογράμματός μου σάς έβαλε σε κάποιο στάδιο σκεπτικισμού. Μπορεί να είναι αλήθεια πως όλοι τους οι Ινδοί είναι Ευρωπαίοι; H μάλλον, αρνητική σας στάση σάς οδηγεί να δείτε περί τίνος πρόκειται. Δυστυχώς, αυτό δεν γίνεται πάντοτε: Να αμφιβάλλουμε! Πολλά πράγματα τα δεχόμαστε ως σωστά και σχεδόν απερίσκεπτα τα δεχόμαστε ως ορθά, ενώ εάν μόνοι μας σκεφτούμε το θέμα, μόνοι μας μπορούμε να δώσουμε την απάντηση: Όχι, οι Ινδοί είναι Ινδοί και δεν είναι Ευρωπαίοι.


ΥΠΑΡΧΕΙ  ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΦΥΛΗ;

Εάν συμφωνήσατε ότι οι Ινδοί δεν είναι Ευρωπαίοι, τότε αυτόματα θα απαντήσετε επίσης πως δεν υπάρχει καμία φυλή που μπορεί να είναι Ινδοευρωπαϊκή. Ταυτόχρονα, όμως, θα υποστηρίξετε πώς δεν υπάρχει ούτε «ινδοευρωπαϊκή γλώσσα» ούτε καμία «ινδοευρωπαϊκή ομοεθνία».

Εντούτοις, υπάρχει μία ολόκληρη γλωσσική «Επιστήμη» η οποία λέει πρώτα ότι υπάρχει μία «Ινδοευρωπαϊκή Φυλή». Επίσης ότι πολλά έθνη των Ινδοευρωπαίων αποτελούν την «Ινδοευρωπαϊκή Ομοεθνία» και ότι όλα έχουν μία κοινή γλώσσα την αποκαλούμενη «Ινδοευρωπαϊκή Γλώσσα».

ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ

Τα τελευταία διακόσια και κάτι χρόνια, οι επιστήμονες της γλώσσας δημιούργησαν ένα «επιστημονικό δόγμα» ότι δήθεν υπάρχει «Ινδοευρωπαϊκή Ομοεθνία» και ότι μιλούσαν μία κοινή γλώσσα την «Ινδοευρωπαϊκή». Οι δε Γερμανοί επιστήμονες την ονόμασαν «Ινδογερμανική». Εδώ ακριβώς υπάρχει μία αξιοσημείωτη και τραγική αντινομία.

Επιστήμη και δόγμα είναι άκρως ασυμβίβαστες καταστάσεις. Στην επιστήμη μελετάς, ερευνάς και τέλος φτάνεις σε συμπεράσματα επιστημονικά. Επιστήμη σημαίνει πρακτική και συστηματική γνώση. Το δόγμα είναι μία γνώμη, μία πεποίθηση, όχι όμως γνώση έρευνας. Όπου υπάρχει η επιστήμη δεν μπορεί να υπάρχει το δόγμα. Κατά τον ίδιο τρόπο, όπου δεσπόζει το δόγμα, δεν υπάρχει η επιστήμη.

Ο ΟΜΗΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΗΓΗ

Όλοι αυτοί οι γλωσσολόγοι οι οποίοι αποδέχονται τη λεγόμενη «Ινδοευρωπαϊκή θεωρία» και λέγονται μάλιστα και επιστήμονες, γνωρίζουν τον Όμηρο ο οποίος περιγράφει στην ελληνική γλώσσα και με κάθε λεπτομέρεια τον ελληνικό τόπο, την ελληνική θάλασσα, τα διάφορα γεγονότα, τον άνθρωπο, τις γνώσεις του, το στρατό, τις διάφορες κοινωνικές ομάδες και τόσα – και τόσα – άλλα. Η σαφήνεια όλων των περιγραφών και η τέλεια ακρίβεια των πάντων, καθιστά αυτομάτως τον Όμηρο ως τον ποιητή-ιστορικό.

Εξάλλου, ο Πεισίστρατος που κατέγραψε όλες τις ραψωδίες του Ομήρου, δημιούργησε τα πρώτα βιβλία ιστορίας και αυτά αποτέλεσαν τη βάση για να γεννήσουν την Αθηναϊκή Δημοκρατία. Είναι αυτή η γενεά που πρώτη κατανόησε πως δεν υπάρχει μέλλον εάν δεν γνωρίζεις το παρελθόν σου.

Έρχονται, όμως, οι επιστήμονες της «Ινδοευρωπαϊκής θεωρίας» και απαξιούν να θεωρήσουν τον Όμηρο ως μία σπουδαία ιστορική πηγή και αδιαφορούν, και χωρίς ντροπή λένε ότι υπάρχει «Ινδοευρωπαϊκή γλώσσα». Κανένας, όμως, από τους επιστήμονες αυτούς – κυριολεκτικά ουδείς – δεν έχει εντοπίσει ούτε ΜΙΑ «ινδοευρωπαϊκή» λέξη ούτε στην προφορική ούτε στη γραπτή παράδοση. Ανερυθρίαστα, μάλιστα, υποστηρίζουν την «Ινδοευρωπαϊκή Φυλή», δηλαδή ένας Σκωτσέζος και ένας Ινδός είναι ομόφυλοι δηλ. ανήκουν στην ίδια φυλή. Κατά τον ίδιο τρόπο ένας Γερμανός και ένας Πέρσης είναι ομοεθνείς, σύμφωνα με την «ινδοευρωπαϊκή ομοεθνία». Άρα, ο Όμηρος και τα έπη του είναι ανύπαρκτα.

Αυτοί οι «επιστήμονες» είναι που συντηρούν ακόμη το μεγάλο ψέμα ότι τα Ομηρικά Έπη είναι σκέτα παραμύθια και ότι οι «Μινωϊκοί Κρήτες» δεν ήταν Έλληνες, ούτε οι Μυκηναίοι. Πώς όμως τότε ο Ερρίκος Σλήμαν διαβάζοντας και κρατώντας στα χέρια του την «Ιλιάδα» του Ομήρου ανέσκαψε την Τροία και της Μυκήνες και ο Έβανς την Κνωσό και τις βρήκαν;

Η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γιατί λοιπόν συντηρείται ακόμη αυτό το απίστευτο φαινόμενο το οποίο ονομάσαμε «Ινδοευρωπαϊκή θεωρία»; Εάν όντως υπήρχε μία ελεύθερη επιστήμη, όλες αυτές οι πλάνες – και χονδρικά – όλα αυτά τα ψέματα, θα ήταν αδύνατο να σταθούν μόνες τους ως θεωρίες επιστημονικής έρευνας.  Ο λόγος για τον οποίο πλάστηκαν, στήθηκαν ως επιστημονικές θεωρίες και ισχύουν ακόμη, είναι η εξάρτηση της επιστήμης από τις διάφορες εξουσίες των μεγάλων γιατί υπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Όλα τα επιστημονικά δόγματα τα οποία κατασκευάστηκαν και μάλιστα επιβλήθηκαν – όπως η «Ινδοευρωπαϊκή θεωρία» – αναφέρονται στη γλώσσα, στην ιστορία, την Αρχαιολογία, με ένα λόγο στον Πολιτισμό. Όλα αυτά έχουν μοναδικό σκοπό να αποκρύψουν τη μοναδικότητα της αρχαίας Ελλάδας στη δημιουργία παγκόσμιου πολιτισμού. Η υποταγή αυτή της επιστήμης, με τα «επιστημονικά τους δόγματα» εξυπηρετεί την εξουσία. Αυτή η υπερεξουσία πώς μπορεί να παραδεχτεί πώς ο Παγκόσμιος πολιτισμός γεννήθηκε στην Ελλάδα; Και το όνομά της ακόμη εξαφανίστηκε μια και την ρίξανε μέσα στα απολίτιστα… Βαλκάνια! Αλήθεια, γιατί προτιμήθηκε η οροσειρά Μπάλκαν και όχι ο Όλυμπος;

ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ;

Δυστυχώς και οι σύγχρονοι Έλληνες γλωσσικοί επιστήμονες ακολουθούν την «πεπατημένη» και συμμορφώνονται με το κατεστημένο. Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης ο οποίος έφερε μία νέα επανάσταση στη χρήση της γλώσσας μας με όλα τα λεξικά του, όταν έρχεται στην ετυμολογία των λέξεων, σχεδόν όλες τις ανάγει σε ινδοευρωπαϊκή ρίζα, μάλιστα αμαρτύρητη, δηλ. δεν υπάρχει γραπτή μαρτυρία. Όταν τον συνάντησα το Μάϊο του 2007 το Πανεπιστήμιο La Trobe, τον ρώτησα σχετικά: Γιατί κ. καθηγητά; Και η απάντηση του: «Αυτά λέει η σύγχρονη επιστήμη».

Και πάλι δυστυχώς, η ελληνική σύγχρονη γλωσσική επιστήμη αυτοκαταργείται με την αποδοχή του δόγματος. Αυτή η «επιστήμη» λέει σε ένα σύγχρονο Έλληνα πως η λέξη ΙΣΤΟΡΙΑ προέρχεται από τη Λατινική…  HISTORIA! Υπάρχει μεγαλύτερος εξευτελισμός να σου λέει ένας Ευρωπαίος «επιστήμονας» να βάλεις μόνος σου την ταφόπετρα στο Ελληνικό Μεγαλείο; [Θωμάς Γ. Ηλιόπουλος,
Πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου