Π. Υ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Μόνον προδότες ή ηλίθιοι, θα υπέγραφαν τέτοια σύμβαση

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Μόνον προδότες ή ηλίθιοι, θα υπέγραφαν τέτοια σύμβαση

Υπάρχει τελικά δίλημμα μεταξύ χρεοκοπίας και καταστροφής; Η άποψη ενός καθηγητή.

Κύριοι Βουλευτές

1. Σας λένε και λένε στον κόσμο και τον απειλούν ότι αν δεν δεχθεί τους όρους της νέας δανειακής σύμβασηςθα χρεωκοπήσουμε και δεν θα μπορούμε να  αγοράσουμε, πετρέλαιο κτλ.

2. Χρεωκοπία όμως σημαίνει αδυναμία δανεισμού από τις αγορές. Συνεπώς είμαστε ήδη χρεοκοπημένοι. Και θα μας δανείζουν λεφτά οι εταίροι μας  σύμφωνα με τη νέα δανειακή σύμβαση;;  Η απάντηση είναι ΟΧΙ.

3. Η νέα δανειακή σύμβαση προβλέπει ότι τα χρήματα δανείων της θα καταθέτονται σε ένα ταμείο διαχειριζόμενο από την ΕΕ δηλαδή τους Γερμανούς για τα δίνουν στις τράπεζες.

4. Από την Ελλάδα απαιτούν και επιβάλλουν κατά προτεραιότητα τα έσοδα  του κράτους ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ και ότι απομένει τα υπόλοιπα.  Εισαγωγή πετρελαίου, μισθούς και συντάξεις, υγεία, άμυνα, παιδεία κτλ. Υπάρχει κανείς έχων σώας τα φρένας που να πιστεύει ότι θα περισσεύει τίποτε;; Συνεπώς και αν μας δώσουν, και αν θα μπορούν να μας δώσουν,  θα έχουμε νέα δάνεια από τους απατεώνες με ξεπούλημα αεννάως επαναλαμβανόμενο με ακόμα χειρότερος όρους.

 5. Θυμηθείτε επίσης. Η νέα δανειακή σύμβαση απαγορεύει προσφυγή  δανεισμού  σε τρίτες χώρες.

 6. Από τα ανωτέρω είναι σίγουρο  ότι με τη νέα δανειακή σύμβαση τετέλεσται η Ελλάδα και οι δήθεν επιτυχίες του κ. Σαμαρά (13ος κτλ) και  όχι  μόνον αυτές, όχι μόνον δεν θα μπορούν να ικανοποιηθούν αλλά θα είμαστε  συνεχώς σε κατάσταση ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ. Χειρότερο λογικά ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ.

7. Το τι συνεπώς πρέπει να γίνει συνάγεται εύκολα.  Εφόσον η λογική  δείχνει ότι η προωθούμενη νέα δανειακή σύμβαση οδηγεί σε καταστάσεις ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ πρέπει να υπάρξει άρνηση υπογραφής. Διαφορετικά καταστρέφεται η Ελλάδα και οι Έλληνες και ακολουθούν οι προβλεπόμενες καταστάσεις.

 ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ  Ή ΗΛΙΘΙΟΙ ΘΑ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ. 

Ευριπίδης Μπίλλης,  Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

1 σχόλιο: