Π. Υ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ

Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ

Σε μια εποχή που την χαρακτηρίζει η μετριότητα και η ανευθυνότητα, που ζει με τα οράματα και και τον απόηχο του παρελθόντος, χωρίς να ‘χει τη δύναμη να διαμορφώσει το μέλλον, σε μια εποχή στείρα με καταφανή τα σημεία του εκφυλισμού και της σήψεως, σ’ αυτή την εποχή που δογματίζει ανόητα και χτίζει ναούς για να τους γκρεμίσει, μέσα από την ανωνυμία του πλήθους ξεχωρίζει ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ.

Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ βγαίνει από τα σπλάχνα της μάνας του, μα γεννιέται από το χθές, για το αύριο, με βαθειά ριζωμένες μέσα του τις ακατάλυτες καταβολές και με έναν προορισμό: Να γίνει θεματοφύλακας όλων όσων θα διαπαιδαγωγήσουν και θα διαμορφώσουν τις γενιές που θα ‘ρθουν.

Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ένα δρόμο έχει ν’ ακολουθήσει. Και ξέρει ότι αυτός ο δρόμος δεν έχει περιθώρια για υπαναχωρήσεις, γιατί η πίστη του και η απόφασή του ένα του ορίζουν.

Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ φεύγει από τα μέτρα του συνηθισμένου ανθρώπου. Είναι ο απόστολος που γυρνά ακατάπαυστα ευαγγελιζόμενος την απαρχή ενός νέου κόσμου. Οραματίζεται μιά νέα τάξη πραγμάτων, που θα γεννηθεί με τον αγώνα του, μέσα από τα συντρίμμια της παρηκμασμένης εποχής μας.

Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ασυμβίβαστος και ανυποχώρητος, ξέρει να μην αναλώνει τον εαυτό του στην καθημερινότητα, μα να δημιουργεί συνεχώς εστίες αγώνος και να διαμορφώνει επαναστάτες.

Φύση ξεχωριστή και ιδιαίτερη, έχει διαλέξει τον μοναχικό δρόμο του πολεμιστή, τον δύσκολο δρόμο αυτού που έχει αποφασίσει έναν τρόπο ζής, τον ΑΓΩΝΑ. Η ζωή του επαναστάτη, δεν του ανήκει. Είναι ταγμένη στην υπηρεσία του Έθνους, είναι προσφορά στην δημιουργία των θεμελίων των νέων πολιτιστικών αξιών.

Ένα φόβο έχει ο επαναστάτης. Μήπως λυγίσει κάτω από την ευθύνη της αποστολής του και σταθεί ανάξιος του όρκου που έδωσε και τότε ξέρει ότι το τελευταίο χτύπημα δεν θα’ ρθει από τους πολέμιους, μα απ’ τους συντρόφους του.

Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ είναι η πρόκληση. Αντίθετα στο ρεύμα της παρακμής, υψώνει τα πιστεύω της δυναμικής κοσμοθεωρίας του, της επιλεκτικής βουλησιοκρατίας και προκαλεί ανοικτά τις ξεπερασμένες και δογματικές ψευδοϊδεολογίες.

Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ είναι ότι δυναμικότερο υπάρχει. Είναι η εγγύηση για την αφύπνιση της νέας εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου