Π. Υ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

Ο μεταπολεμικός άνθρωπος, βάλθηκε να καλυτερέψει την ζωή του. Η βιομηχανική επαναστάση, καλυτέρεψε το βιοτικό επίπεδο του εργάτη και του αγρότη. Ο καπιταλισμός στην συνέχεια με νέα μορφή, δημιούργησε την σύγχρονη καταναλωτική κοινωνία.

Το σημερινό πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό κατεστημένο εισάγοντας τον Δυτικό τρόπο ζωής στην Ελλάδα, οδηγεί αργά αλλά σταθερά τον σύγχρονο Έλληνα σε μιά σύγχρονη πνευματική δουλεία και αποβλάκωση. Στην δυτική Ευρώπη χορτασμένοι οι νέοι από την πληθώρα καταναλωτικών αγαθών, αυτοκτονούν από πλήξη. Το φαινόμενο των αυτοκτονιών, άρχισε δειλά - δειλά να κάνει την εμφάνισή του και στην Ελληνική κοινωνία.

Ο νεοέλληνας αστός έχει επιδοθεί, σ' ένα ξέφρενο κυνήγι υλικών αγαθών. Η πλύση εγκεφάλου που του γίνεται καθημερινά, από τον τύπο και την τηλεόραση, τον έχει πείσει, για την αναγκαιότητα των υλιστικών του επιδιώξεων. Ο μύθος της Ψωροκώσταινας, που του έχει καλλιεργήσει το πολιτικό κατεστημένο, τον σπρώχνει πολλές φορές ν' αναζητήσει ένα καλύτερο αύριο, σε κάποιο άλλο κράτος, όπου ξεχνώντας την καταγωγή του, παρασύρεται από τον υλιστικό διεθνισμό.

Ο Δυτικός τρόπος ζωής (αλκοόλ και ναρκωτικά), είναι πλέον διαδεδομένος σ' ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής νεολαίας και την οδηγεί στο έγκλημα και την πορνεία. Η δήθεν "ισότητα" των δύο φύλλων, αποσπά την γυναίκα από τον πρωτεύοντα ρόλο της την μητρότητα και η σεξουαλική ελευθερία με τα φυσικά επακόλουθά της (αντισυλληπτικά, αμβλώσεις) αυξάνει την υπογεννητικότητα και την στειρότητα.

Ο σύγχρονος Έλληνας μπλεγμένος στα γρανάζια του ευδαιμονισμού, απορροφημένος στο κυνήγι των υλικών αγαθών, ξεχνά τις πνευματικές του ανάγκες, παύει να έχει ιδανικά, γίνεται ατομιστής, άβουλο πιόνι του κατεστημένου, δούλος στον τόπο του. Ο άκρατος ευδαιμονισμός μοιραία οδηγεί στον πνευματικό μαρασμό.

Αντισταθείτε! Ζήστε ηρωϊκά, με ιδανικά, πίστη και όραμα σαν ΕΛΛΗΝΕΣ!

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο ΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου