Π. Υ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΔ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΔ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

Σχετικά με την  πολύκροτη απόφαση του ΕΔΑΔ, η άποψη μας είναι η εξής: Το λάθος αρχίζει από το γεγονός ότι κάποιοι ελληνοκύπριοι αγνοώντας ή περιφρονώντας τις συνέπειες, κατέφυγαν στα κατοχικά όργανα για να διεκδικήσουν το δίκαιο τους. Ίσως μάλιστα πίσω από αυτές τις προσφυγές να βρίσκονται εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν το σχέδιο Ανάν και πάντα ήθελαν να έχουν στα χέρια τους μια τέτοια απόφαση για να την εκμεταλλευτούν καταλλήλως. Δεν είναι τυχαία η πρόσφατη δήλωση Άγγλου πολιτικού ότι «στην Κύπρο αναμένουμε δραματικές εξελίξεις».

Πίσω από κάθε κίνηση που στρέφεται κατά της πατρίδας μας αποκαλύπτεται στο τέλος η συνεργεία των προδοτών με τους δόλιους Άγγλους κατακτητές. Δεν είναι επίσης τυχαίο το γεγονός ότι το πολιτικό κατεστημένο εξ’ αφορμής της απόφασης του ΕΔΑΔ, προβάλει και τονίζει εκ νέου το εκβιαστικό δίλημμα «ή διζωνική ή διχοτόμηση». Εννοούν ότι ο κατεχόμενος βορράς θα μετατραπεί σε επαρχία της Τουρκίας ενώ εμείς θα εξακολουθήσουμε να έχουμε τα σύνορα μας ανοιχτά για να διακινούνται ελεύθερα στην γη μας οι τούρκοι κατακτητές και να επιμένουμε στην διατήρηση μιας επίπλαστης  ανεξαρτησίας, μακράν της Ελλάδος και των αμυντικών δομών της Ε.Ε. Πράγματι με αυτές τις αντιλήψεις η Κύπρος ολόκληρη θα τουρκοποιηθεί.

Αλλά και στην περίπτωση της διζωνικής, που κατά την ερμηνεία του φυλλαδίου «Κύπρος και Ομοσπονδία» θα «δίνει μεγάλο βαθμό αυτονομίας και αυτοκυβέρνησης» των τούρκων στον βορρά, θα έχουμε πάλι το ίδιο φρικτό αποτέλεσμα, γιατί καμία δύναμη δεν θα εμποδίσει την ελεύθερη είσοδο και εξάπλωση των τούρκων στην Κύπρο.

Θα έπρεπε από καιρό η ελεύθερη Κύπρος να είχε ενισχύσει τους αμυντικούς δεσμούς της με την Ελλάδα και την Ευρώπη και να μην είχε αποδεχτεί το άνοιγμα των συνόρων και άλλων αισχρών υποχωρήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.  

Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να παραμείνει ο Κυπριακός Ελληνισμός στα προαιώνια χώματα του. Προς αυτήν την κατεύθυνση το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα ( ΕΔΗΚ ) θα αγωνίζεται και θα στηρίζει θέσεις όπως την αναβάθμιση του ενιαίου αμυντικού δόγματος σε ενιαίο στρατό Ελλάδος Κύπρου, την ειδική φορολόγηση των τραπεζών για την άμυνα, την επιστράτευση της επιχειρηματικής εκκλησιαστικής περιουσίας με σκοπό την διοργάνωση και προετοιμασία του απελευθερωτικού αγώνα. Στην πορεία των πραγμάτων η σύγκρουση των εθνικών λαϊκών δυνάμεων με το κατεστημένο της υποχώρησης θα είναι αναπόφευκτη.

Η επίκληση του πολιτικού κατεστημένου για μια ενότητα που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ταπείνωση και στην σκλαβιά δεν μπορεί να έχει σχέση με την ενότητα εκείνη που θα μας οδηγήσει στην απελευθέρωση. Για εμάς πάνω απ’ όλα βρίσκεται η ελληνικότητα της Κύπρου και το εθνικό δικαίωμα για ελευθερία και αυτοδιάθεση.

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ( ΕΔΗΚ )
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου