Π. Υ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Μαζιώτης, η Σταχτοπούτα και οι κολοκύθες του Χρυσοχοΐδη

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ο Μαζιώτης, η Σταχτοπούτα και οι κολοκύθες του Χρυσοχοΐδη

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, ο αρχηγός, συντονιστής, ιδεολογικός καθοδηγητής και επιχειρησιακός βραχίονας της υπ' αριθμόν ένα οργάνωσης του αντάρτικου πόλης στην Ελλάδα, ήταν ο Νίκος Μαζιώτης;

Αν πιστέψουμε τον Μ. Χρυσοχοΐδη και τον «Οικονόμου στη θέση του Οικονόμου» Θ. Κοκαλάκη, έτσι είναι... Και κανείς (μα, κανείς βρε παιδί μου;) δεν σκέφτηκε να ρωτήσει το εξής απλό:

«Δηλαδή, ρε φωστήρες, αυτός που ψάχνατε από το 2003 και δεν θα τον βρίσκατε αν δεν έπεφτε (έστω και νεκρός) στα χέρια σας ο Λάμπρος Φούντας, είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε αφήσει την... «ταυτότητά» του πάνω στη βόμβα στο υπουργείο Βιομηχανίας το 1997; Αυτός που εσείς χαρακτηρίζατε «συνήθη ύποπτο»; Αυτός που «φωτογραφίζατε» ανεπισήμως, χρόνια, τώρα, ως αυτό που τώρα μας λέτε με κάθε επισημότητα ότι ήταν;».

Αν όντως είναι έτσι, τότε σας αξίζουν συγχαρητήρια γιατί δώσατε την ευκαιρία σε μια ομάδα που κάθε άλλο παρά την οργάνωση και την σοβαρότητα της 17Ν είχε, να προσπαθήσει να τη μιμηθεί... Γιατί αφήσατε να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, κυρίως αστυνομικών τους οποίους –όπως φαίνεται- θεωρείτε «αναλώσιμους»!

Γιατί αφήσατε να χαθεί η ζωή ενός 15χρονου Αφγανόπουλου που άφησε πίσω του τον πραγματικό τρόμο, για να ζήσει ήρεμα σε μια χώρα που πίστευε ότι ήταν ειρηνική, έστω και αν χρειαζόταν να ψάχνει στα ελληνικά σκουπίδια, για να χορτάσει την πείνα του!

«ΑΝ» είναι έτσι...

Γιατί δεν μπορώ να πειστώ ότι ο «εύκολος στόχος» που λέγεται Μαζιώτης, ο καταληψίας του Πολυτεχνείου το 1995, ο βομβιστής του υπουργείου Βιομηχανίας το 1997, ο καταδικασμένος για τρομοκρατία ως μέλος του «Μαχητικού Αντάρτικου Σχηματισμού» το 1998, ο «αρνητής στράτευσης», ο «συνήθης ύποπτος» για κάθε αντιεξουσιαστική πράξη ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΜΙΑ «ΣΚΙΑ» κάθε μέρα της «ελεύθερης» ζωής του!!!

«Ο «Μαχόμενος Αντάρτικος Σχηματισμός είμαι εγώ και μόνο εγώ!» είχε πει τότε στο δικαστήριο. Και, όπως φαίνεται, τον... πιστέψατε (!) κι όταν βγήκε από την φυλακή τον αφήσατε να κινείται ελεύθερα!

Ο ίδιος ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ (και νυν βουλευτής του ΛΑΟΣ) Ιωάννης Κοραντής αποκάλυψε ότι με εντολή Β. Πολύδωρα «κόπηκε» από τις έρευνες η Υπηρεσία Πληροφοριών μετά τη ρουκέτα στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Ίσως για πρώτη φορά, οι αρμόδιοι (πρώην) υπουργοί Π. Παυλόπουλος και Χ. Μαρκογιαννάκης συμφώνησαν σε κάτι: στο τι θα... απαντήσουν: «Ποτέ δεν διακόπηκε η παρακολούθηση»!

Μα, ποιος ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο; Ο Κοραντής είπε απλώς ότι η ΕΥΠ αναγκάστηκε να διακόψει την παρακολούθηση κατόπιν εντολών. Τι σόι εντολές ήταν αυτές και πού αποσκοπούσαν, κανείς δεν ξέρει... Αλλά όταν έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθείς κάποιον με την τεχνολογία της ΕΥΠ (το γνωστό βαλιτσάκι- «κοριό»), δεν σταματάς και προσπαθείς να τον βρεις... τυχαία!

«Το 2009 –λέει ο κ Μαρκογιαννάκης, για να επιβεβαιώσει την παρακολούθηση- τον παρακολουθούσαμε. Μάλιστα, τον πήγαμε στο τμήμα της Θήβας και του πήραμε το κινητό του».
Ωραία... Και τι βρήκατε στο κινητό του; Δεν είχε αριθμούς τους οποίους να μπορείτε να παρακολουθείτε; Σίγουρα θα είχε... Αλλά οι «εγκέφαλοι» της ΕΛ.ΑΣ. ή δεν τους κατέγραψαν ή ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΝ!

Το γιατί, το ξέρουν μόνο αυτοί που ενώ είχαν στα χέρια τους τον βασικό ύποπτο για συμμετοχή σε μια οργάνωση που από το 2003 και μετά έκανε πολλά (και εντυπωσιακά) χτυπήματα, τον άφησαν να φύγει ελεύθερος με μια... κλήση για υπερβολική ταχύτητα!!! Κι αυτήν, εδώ που τα λέμε, μάλλον δεν την πλήρωσε ποτέ!

Όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση, ήταν «παιδιά των Εξαρχείων», της λεγόμενης «γενιάς του '95»... Όλοι σεσημασμένοι για τα γεγονότα στο Πολυτεχνείο όπου προσήχθησαν στην Ασφάλεια 513 άτομα. Όποτε ήθελαν τα τζιμάνια της Αντιτρομοκρατικής να βρουν ύποπτο, πάντα σε κάτι τέτοιους πήγαινε το μυαλό τους. Πώς, λοιπόν, κατάφεραν να χτυπούν ακόμη και το «άντρο» των Αμερικανών στην Αθήνα, να κλέβουν εκρηκτικά, να νοικιάζουν γιάφκες με ψεύτικες ταυτότητες, να συναντιούνται στον Υμηττό για να κάνουν σκοποβολή και να μένουν ασύλληπτοι, είναι κάτι που οφείλει να εξηγήσει ο Μ. Χρυσοχοΐδης...

Και να σκεφτεί κανείς, ότι αυτός ο υπουργός- «τρόμος των τρομοκρατών», μόλις δύο μήνες νωρίτερα κατηγορούσε τους προκατόχους του της ΝΔ ότι «διέλυσαν την Αντιτρομοκρατική»! Ότι «ξήλωσε» όλα τα στελέχη που είχαν φυτέψει κατά καιρούς οι Βουλγαράκης, Πολύδωρας, Παυλόπουλος και Μαρκογιαννάκης για να επαναφέρει κάποιους έμπειρους που είχαν απομακρύνει οι συγκεκριμένοι, ώστε να την ξαναστήσει στα πόδια της!

Τι διάβολο, τόσο ικανοί είναι αυτοί που κατάφεραν να «αναστήσουν το πτώμα» μέσα σε δύο μήνες και να εξαρθρώσουν μια καλά οργανωμένη τρομοκρατική ομάδα; Ούτε το 2002 με τη 17Ν δεν έβρισκαν τόσο γρήγορα τις γιάφκες, τη μία μετά την άλλη!

Από όποια πλευρά και να την κοιτάξεις αυτή την ιστορία, θυμίζει σφουγγάρι... Τόσες «τρύπες» έχει! Με μεγαλύτερη αυτή της... «κινούμενης γιάφκας» -του αυτοκινήτου, δηλαδή, που περιείχε όλο το... αρχείο του «Επαναστατικού Αγώνα».

Α, και τα χρήματα –μην τα ξεχνάμε!

Αλήθεια, αυτοί οι «συνωμοτικοί τρομοκράτες» της κακιάς ώρας, αφού «έκρυψαν» (;) όλα τα πολύτιμα κιτάπια τους στο πορτ μπαγκάζ, γιατί δεν έβαζαν και όλα τους τα όπλα ή τις διευθύνσεις από τα υπόλοιπα κρησφύγετά τους, να μην παιδεύουν και τα παιδιά της Αντιτρομοκρατικής;
Προσέξατε πώς ξεκίνησε αυτή η υπόθεση; «Λάου- λάου»: πρώτα ένα- δυο σπίτια με κάτι... υπολείμματα προκηρύξεων, μετά ένα αυτοκίνητο με δυο αχρησιμοποίητα όπλα αλλά κι έναν «θησαυρό» στοιχείων, έπειτα η γιάφκα με το ΑΜΦΟ... Πολύ βολικό, έτσι; Και μέχρι να τελειώσουμε με το ασφαλιστικό και το ΔΝΤ, θα έχουν βρεθεί πέντ'- έξη γιάφκες ακόμη, με τελευταία αυτήν που θα έχει και τα όπλα, ώστε να «δέσει» το γλυκό!

Επειδή όλα αυτά ακούγονται πολύ περίεργα, μην εκπλαγείτε αν σε δυο- τρία χρόνια ο Μαζιώτης κόβει, πάλι, βόλτες στα Εξάρχεια! Ίσως μαζί με τα υπόλοιπα φιλαράκια του. Για τη σύντροφό του, βέβαια, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σύντομα θα είναι ελεύθερη. Άλλωστε, είναι ετοιμόγεννη γυναίκα...
Άλλο πάλι και τούτο: εν δυνάμει τρομοκράτης, που ζει με ψεύτικα στοιχεία και κρύβεται από τους πάντες, να βάζει μπροστά να κάνει οικογένεια!

Μυστήρια πράγματα... Βρε, μπας κι ο Μαζιώτης και οι «6» είναι μια σύγχρονη μεταφορά του παραμυθιού της Σταχτοπούτας; Μήπως τα «μεσάνυχτα» γίνουν όλοι... κολοκύθες;

Την μεγάλη μπαρούφα, ωστόσο, την πέταξε ανώτατος αξιωματικός: «Τους βλέπαμε με τα κιάλια να κάνουν σκοποβολή»! Και γιατί δεν τους παίρνατε από πίσω, ρε μεγάλε, να δείτε που θα κρύψουν τα όπλα; Και γιατί, δηλαδή, αφήσατε το παιδάκι να σκοτωθεί από την έκρηξη; Πώς; Τι; Δεν ακούσαμε απάντηση.  Αλλά, μήπως ρώτησε και κάποιος;

Για να μην ξεχνιόμαστε, πάντως, η υπόθεση «τρομοκρατία» δεν τελειώνει έτσι εύκολα. Μέχρι να... αναδομηθεί ο υπουργός ΠΡΟστασίας ΠΟλίτη, «χρωστάει» να εξαρθρώσει και την «Σέχτα Επαναστατών», την «Ο.Π.Λ.Α.», τη «Λαϊκή Θέληση» και όποια άλλη ομάδα έχει εμφανιστεί από τη μ.Χ. (μετά Χρυσοχοΐδη) εποχή!

Αν και για την πρώτη από αυτές έχω αμφιβολίες αν θα «βγει»... Εκτός κι αν εμφανίσουν πάλι τίποτα ξεχασμένους «συνήθεις υπόπτους» και τους την φορτώσουν! Τη «δουλειά» της, έτσι κι αλλιώς, την έκανε: τρόμαξε λίγο τις «φίρμες» της δημοσιογραφίας!

Το βέβαιο είναι ότι τα ΜΜΕ κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά μπροστά στα τόσα «γιατί» και «πώς» που σφυρίζουν δίπλα τους...

Ο Χρυσοχοΐδης τραγουδάει κι αυτά χορεύουν στον ρυθμό του! Ό,τι πει, είναι νόμος! Τι στην ευχή, μάγια τους κάνει;  [Newstrap]

Μάνος Τσαγκαράκης

Πηγή 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου