Π. Υ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Mc Donalds;; Όχι ευχαριστώ!!

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Mc Donalds;; Όχι ευχαριστώ!!

Τα γνωστά Αμερικάνικα ''σκατοφαγεία'', αποτελούν μια πραγματική λέρα για τις ανθρώπινες κοινωνίες, από πάρα πάρα πολλές πλευρές.Όπως και εάν το δούμε αηδιάζουμε.Προωθούν τα αμερικανικά συμφέροντα, την αμερικάνικη αντίληψη αστικής διατροφής, την αμερικάνικη εξωτερική πολιτική, καταπιέζουν τα δικαιώματα των ζώων, λεηλατούν τα εργασιακά δικαιώματα ανθρώπων που εργάζονται εκεί, προωθούν την μαζική βιομηχανική τροφή κλπ κλπ. Όμως αυτό που θα διαβάσουμε είναι πραγματικά...''άνω ποταμών''....απολαύστε!



Σε μια τουλάχιστον τραγελαφική δίκη στην Ολλανδία μια πρώην υπάλληλος της γνωστής αλυσίδας κατάφερε να κερδίσει σε δικαστικό αγώνα εναντίον των Mc Donalds. H υπάλληλος που δούλευε σε ένα υποκατάστημα της Mc Donalds στην πόλη του Lemmer απολύθηκε πέρσι το Μάρτιο όταν ξέχασε να χρεώσει σε έναν συνάδελφο της μια φέτα τυρί. Τι συνέβη; Του πούλησε ένα χάμπουργκερ αλλά όταν ο συνάδελφος της ζήτησε να γίνει το χάμπουργκερ τσίζμπουργκερ εκείνη ξέχασε να του χρεώσει την έξτρα φέτα τυρί που προσέθεσε στο χάμπουργκερ.Η διεύθυνση του εστιατορίου την απέλυσε γιατί είπε ότι η πράξη της είχε παραβιάσει τους εταιρικούς κανόνες που απαγορεύουν τα δωρα σε φίλους και οικογένεια.  

Εκείνη κατέθεσε μήνυση και το δικαστήριο την αθώωσε υποχρεώνοντας τη Mc Donalds να καταβάλλει στην υπάλληλο αποζημίωση 4200 ευρω. «Στο κάτω κάτω μιλάμε για μια φέτα τυρί» δήλωσε ο δικαστής. Αναρωτιέται κανείς αν η Mc Donalds που έχει μάλιστα επωφεληθεί ιδιαίτερα από την πρόσφατη οικονομική κρίση με αύξηση κερδών, δεν έχει μάθει τίποτα από τις δικαστικές περιπέτειες του παρελθόντος όπως την περίφημη δίκη McLibel που αποτέλεσε την πιο μακροχρόνια δικαστική διαμάχη που είδαν ποτέ τα Βρεττανικά δικαστήρια – μια δίκη που θεωρήθηκε φοβερό φιάσκο για τις δημόσιες σχέσεις της Mc Donalds. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί –αξιζε μια φέτα τυρί την αρνητική δημοσιότητα που εισέπραξε η McDonalds παγκοσμίως;

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου