Π. Υ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο διαχωρισμός των ατόμων σε ομάδες με κριτήριο την ιδιαιτερότητα των κληροδοτουμένων από γενιά σε γενιά χαρακτηριστικών, οδηγεί στην διαμόρφωση των φυλών.

Στην ιστορική πορεία κάθε μία από τις φυλές, έδωσε το δικό της παρόν. Άλλες χάθηκαν. άλλες τείνουν να χαθούν. άλλες παρέμειναν σαν μιά απλή παρουσία ενός συνόλου ατόμων κι άλλες κατόρθωσαν να κάνουν μία μικρή, πρόσκαιρη εμφάνιση. Μερικές όμως προηγήθηκαν, επέβαλλαν με την υπεροχή τους την παρουσία τους κι έδωσαν το πρόσωπό τους στην εποχή τους.

Αυτές οι φυλές που φέρνουν μέσα τους το σπέρμα του δημιουργού, που κλείνουν μέσα τους την δύναμη της δημιουργίας, που συνδυάζουν το ερευνητικό πνεύμα με την αισθητική αυαισθησία, που δεν αρκούνται στην απλή ικανοποίηση των αναγκών, μα στο ξεδίψασμα του πνεύματος και της ψυχής, μέσα από την αναζήτηση του ωραίου, αυτές οι φυλές που δημιουργούν ενοράσεις και κοσμοθεωρητικές προοπτικές, αυτές οι φυλές ξεπέρασαν την ομάδα κι έγιναν ΕΘΝΗ.

Το Έθνος είναι μια ισχυρή διαφοροποίηση. Είναι η τελείωση της φυλής, η πρωταρχική αξία, η αποκορύφωση της εξελίξεως των ανθρωπίνων ομάδων.

Το Έθνος είναι μια διαχρονική παρουσία. Κλείνει μέσα του το χθές, το σήμερα, το αύριο. Είναι ο Λαός στην ιστορική του πορεία.

Το Έθνος έχει διαμορφωμένη ίδια συνείδηση, έχει περηφάνεια για τις ρίζες του, για τα δημιουργήματα του παρελθόντος και την φιλοδοξία να γίνει ο διαμορφωτής του αύριο.

Το Έθνος για να λειτουργήσει σωστά πρέπει να έχει εξασφαλισμένη την Εθνική του ανεξαρτησία και τον ζωτικό χώρο, που του επιτρέπει την ικανοποιητική ανάπτυξή του.

Το Έθνος αποτελεί τον βασικό φορέα δημιουργίας πολιτισμού. Γιατί μόνον αυτό μπορεί να λειτουργήσει σαν δημιουργός των ανωτέρων πνευματικών διεργασιών που οδηγούν στην γέννηση του πολιτισμού. Μέσα από το Έθνος, ξεπηδά η ελιτική ομάδα, οι εκλεκτοί που θα βάλουν τις βάσεις, θα χαράξουν τις κατευθύνσεις, θα δώσουν την ώθηση για το ξεκίνημα του πολιτιστικού κύκλου.

Τα δημιουργήματα του πολιτισμού δεν είναι αυθύπαρκτα, μα αντανακλούν την ποιότητα και τις ενοράσεις του δημιουργού τους. Έχουν τις ρίζες τους στην παράδοση και στις καταβολές του χθές, μα σφραγίζονται από την πρωτοτυπία του σήμερα.

Κάθε Έθνος δημιουργεί τον δικό του ιδιαίτερο πολιτισμό, που το χαρακτηρίζει απόλυτα και αποτελεί καθρέπτη, που αντανακλά την ποιότητα και τις ικανότητές του.

Ο πολιτισμός δεν παραμένει στα στενά όρια του Έθνους που τον δημιούργησε, μα εξαπλώνεται παντού φέρνοντας τα μηνύματά του. Οι αποδέκτες του, ανάλογα με την ποιοτική τους κλιμάκωση, είτε τον αποδέχονται, αφομοιώνοντας τα στοιχεία του και προσαρμόζοντάς τα στα μέτρα τους, είτε τον απορρίπτουν. Οι Βασικές αρχές και το πνεύμα του όμως παραμένουν αναλλοίωτα και χαρίζουν στο Έθνος που τον δημιούργησε την θέση του ταγού και του διαμορφωτού ενός παγκοσμίου πνεύματος.

Τα Έθνη αγωνιούν και παλεύουν να κατακτήσουν αυτήν την θέση, να επιβάλλουν το καθένα πρώτο τον δικό του πολιτισμό, να ηγηθούν, να παίξουν τον ιστορικό τους ρόλο.

Όσο κι αν προσπαθούν τ' αρνητικά κατεστημένα, να διαιωνίσουν το κλίμα της παρακμής, να παρατείνουν την κατάσταση αποπροσαρμογής, οι Ελιτικές ομάδες που ξεπηδούν μέσα από τα Έθνη, παλεύουν και φιλοδοξούν να γκρεμίσουν τους φραγμούς και να χαράξουν το ΑΥΡΙΟ.

Σήμερα στις αρχές του 21ου αιώνα, μέσα στην παρακμή και το σκοτάδι που υπάρχει στην σύγχρονη κοινωνία, η ιστορία θα δικαιώσει το αξιώτερο, εκείνο το Έθνος που κλείνει μέσα του την ΔΥΝΑΜΗ να είναι ο ΓΕΝΝΗΤΟΡΑΣ της νέας εποχής, της ΑΚΜΗΣ.

Δικαιωματικά ο αιώνας αυτός ανήκει στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ. Ανήκει σ' εμάς τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ μας είναι, να είμαστε ΕΜΕΙΣ, αυτοί που θα σπάσουν τις αλυσίδες και θα χαράξουν τον δρόμο για το ξεκίνημα της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ μας είναι να είμαστε ΕΜΕΙΣ, αυτοί που θα γκρεμίσουν το ΣΑΠΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, για να κτίσουν έναν ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΟΣΜΟ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ μας είναι, να κάνουμε την ΕΛΛΑΔΑ δυνατή και μεγάλη!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ μας είναι, να δικαιώσουμε την κοσμοθεωρητική προοπτική μας, ΤΟΝ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ της Οικουμένης!

Τα ιδεολογικά θέματα προέρχονται από τ' αρχεία μου της εποχής του ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (ΕΝ.Ε.Κ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου